facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Over ons

Dompel u onder in echt duurzame mode die snel een plaats in uw garderobe zal verdienen.

Op één plek bieden wij u kwalitatieve, ethische mode van over de hele wereld die een minimale impact heeft op het milieu en een verhaal draagt dat u zal boeien.
Het begin van onze reis begon in 2014 toen we het kleurrijke merk Inkkas voor het eerst introduceerden in Tsjechië.

Uitzonderlijke handgemaakte schoenen gemaakt met stoffen van lokale producenten in Peru, geproduceerd volgens de principes en regels van eerlijke handel in Mexico.

We vonden het geweldig dat jullie net zo enthousiast waren over deze kleurrijke en originele sneakers met een verhaal als wij, en ons idee om eerlijke en ethische mode uit de hele wereld op één plek aan te bieden werd steeds meer werkelijkheid.

Het duurde dan ook niet lang voordat we in 2016 een samenwerking wisten te regelen met een ander mooi en verantwoord merk, dat hun schoenen met liefde en van gerecyclede materialen maakt.

Braziliaans merk Perky bracht nog meer kleur en lichtheid in ons portfolio.

Een andere mijlpaal die duidelijk maakte waar we vanaf het begin voor gingen was het zien van de documentaireThe True Cost (aanbevolen voor iedereen die hem nog niet heeft gezien), waarin de barre omstandigheden van de kledingindustrie en de zogenaamde "ware kosten" van de kledingindustrie worden blootgelegd. Fast Fashion.

In 2017 bereikten we Ecoalf, een jong Spaans merk dat veganistische schoenen maakt van plastic dat van de oceaanbodem wordt gevist of milieuvriendelijke kleding van biologisch katoen of gerecyclede materialen zoals visnetten of gebruikte autobanden.

Omdat we de achtergrond van onze kleding belangrijk vinden, hebben we ons assortiment in 2020 uitgebreid met een ander uniek merk SKFK, die hun kleding van gerecycled of biologisch katoen maken in Spanje.

In 2022 hebben we ons assortiment uitgebreid met een reeks eco-geneesmiddelen die vrij zijn van chemicaliën en niet op dieren zijn getest. Bovendien hebben we onze website in 15 talen vertaald en verkopen we aan heel Europa.

Voor elke bestelling planten we een boom!
In samenwerking met de Trees.org Foundation sturen we voor elk verkocht paar schoenen of kleding een prijs, gelijk aan het bedrag van één geplante boom volgens het huidige project van de stichting. Meer informatie op trees.org.

Voor het jaar 2022 heeft Ferwer een bijdrage geleverd
* meer dan 7.350 bomen geplant
* hiermee wordt meer dan 370 ton CO2 verwijderd

volgens de EPA (Environmental Protection Agency) staat 370 ton CO2 gelijk aan
- 1.450.000 mijl gereden door het gemiddelde voertuig of
- 156.400 gallons benzine of
- 179.500 pond verbrande kolen of
- 43.600.000 opgeladen iPhones

Bij het bestellen van nieuwe goederen kiezen we altijd voor de verzending met de kleinste ecologische voetafdruk en verpakken we elke bestelling in gerecycled papier.

Categorie
Top