facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Wat is teunisbloemolie en wat zijn de effecten en voordelen?

De laatste jaren is palmolie steeds populairder geworden, niet alleen in de wereld van gezonde voeding, maar ook in cosmetica. Deze olie wordt vooral gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen, die worden ondersteund door aanzienlijke hoeveelheden bioactieve verbindingen zoals gamma-linoleenzuur.

Wat is teunisbloemolie?

Aard teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de tweejarige teunisbloem, een plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt en nu in andere delen van de wereld wordt geteeld. De olie wordt gewonnen door koude persing of chemische extractie, waarbij door koude persing meer van de voedingsstoffen behouden blijven.

Bienniboon met de naam "nachtkaars"

De tweejarige boon, ook bekend onder zijn wetenschappelijke naam Oenothera biennis, is een plant die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt en wereldwijd populair is geworden vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Dit kruid, dat tot 1,5 meter hoog kan worden, is gemakkelijk te herkennen aan zijn gele bloemen die 's avonds opengaan en 's ochtends weer dichtgaan. Vanwege deze ongebruikelijke bloeitijd wordt het ook wel 'nachtkaars' genoemd. De plant wordt vooral gewaardeerd om zijn zaden, die worden geperst om er een olie uit te halen die rijk is aan gamma-linoleenzuur (GLA), een essentieel vetzuur met een belangrijke ontstekingsremmende en hormoonregulerende werking.

Naast de medicinale toepassingen wordt tweejarige teunisbloem ook bewonderd om haar schoonheid in tuinen en parken, waar ze vaak wordt gekweekt als sierplant.

Wat zijn de effecten van teunisbloemolie?

Eén van de belangrijkste redenen waarom teunisbloemolie zo gewaardeerd wordt, zijn de ontstekingsremmende eigenschappen. Het GLA-zuur, dat overvloedig aanwezig is in de olie, helpt ontstekingsprocessen in het lichaam te moduleren en heeft positieve effecten op de gezondheid van de huid, de hormoonbalans en de gezondheid van het hart.

HuidverzorgingBonenolie is uitstekend voor het hydrateren van de droge en beschadigde huid. De toepassing ervan kan helpen bij het behandelen van eczeem, psoriasis en zelfs acne. Vanwege de hydraterende eigenschappen wordt het vaak toegevoegd aan crèmes en lotions.

Hormonale gezondheidVrouwen die last hebben van symptomen van het premenstrueel syndroom of de menopauze kunnen ook baat hebben bij teunisbloemolie. GLA helpt bij het reguleren van hormonale onevenwichtigheden en kan pijn, humeurigheid en andere symptomen die samenhangen met de menstruatiecyclus en de menopauze verlichten.

Gezondheid van het hart

Gezondheid van het hartStudies suggereren dat GLA en andere stoffen in teunisbloemolie de niveaus van schadelijk cholesterol kunnen verlagen, wat hartaandoeningen helpt voorkomen.

Gebruik van teunisbloemolie in cosmetica

De olie wordt vaak gebruikt in de vorm van serums, crèmes of balsems voor de droge en beschadigde huid, waar het effectief irritatie, roodheid en jeuk verlicht. De ontstekingsremmende eigenschappen maken het ook populair in producten voor de problematische huid met acne. Toegevoegd aan shampoos en conditioners helpt teunisbloemolie de haarzakjes te versterken, wat kan leiden tot glanzender, gezonder haar.

Hoewel teunisbloemolie meestal veilig is, moeten mensen met epilepsie of mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken een arts raadplegen over het gebruik ervan vanwege mogelijke interacties.

Bupal heeft veel positieve effecten, en teunisbloemolie in het bijzonder biedt een aantal gezondheidsvoordelen die aanzienlijk kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Het veelzijdige gebruik in cosmetica en natuurlijke behandelingen maakt teunisbloemolie een waardevol hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar natuurlijke alternatieven. Je vindt teunisbloemolie ook in een aantal producten in onze e-shop, zoals bijvoorbeeld in reinigende gezichtsolie.

Sdílet:
Categorie
Top