facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Wat zijn Bach essences of Bach druppels

Wat zijn Bach druppels?

Bach essences, Bach druppels of ook Bach bloesem therapie, is een set van geurende essences genoemd naar de grondlegger Dr. Edward Bach. Ze zijn een vorm van alternatieve geneeskunde gericht op het behandelen van de emotionele, psychologische en vervolgens fysieke toestand van een persoon. Deze essences gebruiken de helende krachten van bloemen en planten om de geest te harmoniseren en zijn wereldwijd populair.

Een beetje geschiedenis van de Bach essences

Dr. Edward Bach, een Britse arts en homeopaat, ontwikkelde deze unieke therapievorm in de jaren 1930. Hij deed zijn kennis op door zijn patiënten te observeren en het effect van planten op de menselijke psychologische toestand te bestuderen, wat hem inspireerde om 38 verschillende essences te ontwikkelen.

In zijn praktijk merkte Dr. Bach dat standaard behandelingsmethoden vaak niet de gewenste langetermijnresultaten opleverden, waardoor hij op zoek ging naar alternatieve benaderingen. Hij geloofde dat de sleutel tot een effectieve behandeling lag in de focus niet alleen op het fysieke, maar ook op de emotionele en spirituele aspecten van gezondheid. Deze overtuiging inspireerde hem tot het creëren van de zogenaamde Bach Bloesem Essenties om de mentale toestand te harmoniseren en het algehele welzijn te bevorderen. Bach selecteerde zijn plantenextracten zorgvuldig op basis van intuïtie en een diep begrip van het effect van planten op de menselijke psyche.

Basisprincipes en filosofie van Bach Essences

De basisprincipes en filosofie van de Bach Essences zijn gebaseerd op het idee dat lichamelijke en geestelijke gezondheid nauw met elkaar verbonden zijn en dat emotionele onevenwichtigheden direct van invloed kunnen zijn op iemands lichamelijke welzijn. Dr. Bach geloofde dat veel lichamelijke symptomen eigenlijk manifestaties zijn van emotionele blokkades en stress. Zijn therapieën, gebaseerd op het gebruik van bloesemessences, zijn erop gericht om de innerlijke harmonie te herstellen en het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te ondersteunen. De essences zijn ontworpen om de harmonie te herstellen en iemand te helpen innerlijke rust en harmonie te vinden.

Volgens de filosofie van Bach wordt elke essence geassocieerd met een specifieke emotionele toestand of probleem, zoals angst, onzekerheid, gebrek aan interesse in de actualiteit, eenzaamheid, overgevoeligheid voor invloeden en meningen, hopeloosheid en wanhoop, of overmatige bezorgdheid over het welzijn van anderen. Essences worden gemaakt van oplossingen van bloemen en water, die vervolgens worden verdund met alcohol om ze te bewaren. Therapie bestaat uit het selecteren van de juiste Essences die passen bij de huidige emotionele behoeften van de persoon en deze toe te passen.

Beschrijving van elke essence

Bach essences zijn een verzameling van 38 verschillende bloemenessences, elk ontworpen om een specifieke emotionele aandoening te behandelen. Deze essences bieden een breed scala aan genezingsopties, waardoor een geïndividualiseerde benadering van ieders emotionele problemen mogelijk is. Hieronder volgt een meer gedetailleerde beschrijving van enkele van de geselecteerde essences en hun focus:

  1. Impatiens (ongeduld): Deze essence is ideaal voor mensen die zich vaak ongeduldig of gefrustreerd voelen door het tempo waarin dingen in hun omgeving gebeuren. Impatiens helpt innerlijke spanning los te laten en bevordert geduld.

  2. Mimulus (Verlegenheid): Mimulus is voor mensen die last hebben van angst voor bepaalde dingen, zoals spreken in het openbaar, duisternis en vele andere. Deze essence helpt om moed en zelfvertrouwen te vergroten.

  3. Cherry Plum (Kersenpruim): Helpt mensen die bang zijn om de controle over hun gedrag te verliezen. Cherry Plum is belangrijk voor mensen die extreme spanning voelen en bang zijn om de controle te verliezen.

  4. Rock Rose: Deze essence is voor situaties van extreme angst of terreur, zoals na een ongeluk of zeer schokkend nieuws. Rock Rose helpt moed en kalmte terug te brengen in deze intense situaties.

  5. White Chestnut: Voor degenen die zich niet kunnen bevrijden van stressvolle gedachten en constante zorgen. Witte Kastanje bevordert een kalme geest en helpt de constante stroom van gedachten te doorbreken. White Chestnut. .

  6. Chestnut Bud: Voor mensen die steeds dezelfde fouten maken en niet lijken te leren van ervaringen uit het verleden. Chestnut Bud daarentegen moedigt hen aan om te leren en te groeien van die ervaringen. Chestnut Bud. .

Deze en andere Bach essences bieden een natuurlijke weg naar emotionele genezing door precies die emotionele toestanden aan te pakken die aandacht nodig hebben. Behandeling met Bach essences biedt de middelen om innerlijke balans en algehele gezondheid te bereiken zonder het gebruik van geneesmiddelen.

Bach essences vandaag de dag en hun plaats in de moderne therapie

Bachessences behouden vandaag de dag een stabiele positie op het gebied van alternatieve en complementaire geneeskunde. Hun populariteit neemt zeker niet af, niet alleen onder individuen die op zoek zijn naar natuurlijke methoden voor het omgaan met emotionele en psychologische problemen, maar ook onder therapeuten die ze integreren in holistische behandelprogramma's.

De moderne therapie erkent steeds meer dat emotionele gezondheid een integraal onderdeel is van fysieke gezondheid, en Bach essences bieden een geweldloos hulpmiddel om deze evenwichtige staat te bereiken. In wellnesscentra, klinische praktijken en zelfs thuis worden ze steeds vaker gebruikt.

Daarnaast, met de groeiende belangstelling voor geestelijke gezondheid en geestelijke welzijnszorg, worden Bach essences een steeds populairder hulpmiddel voor zelfgenezing, waarbij gebruikers op zoek zijn naar manieren om stress, angst en andere veel voorkomende emotionele toestanden te verlichten zonder medische interventie.

Bach essences als een geweldloze stap naar emotioneel evenwicht

Bachessences zijn één manier om emotioneel evenwicht en geestelijke gezondheid te benaderen. Hoewel ze nog steeds niet universeel en volledig geaccepteerd zijn in wetenschappelijke kringen, spreken hun populariteit en positieve feedback van gebruikers voor zich. Voor wie op zoek is naar een natuurlijke en zachte manier om emotionele en mentale gezondheidsproblemen te behandelen, kunnen Bach essences een goede keuze zijn.

Sdílet:
Categorie
Top