facebook
Wie het eerst komt, het eerst maalt. Deze actie komt niet terug.
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 95 EUR | Gratis ruilen en retourneren binnen 90 dagen

Andere namen: PEG-2 starylether

Schadelijkheidsscore: 4 (Licht schadelijke chemie)


Steareth-2, alternatieve namen PEG-2 Stearyl Ether, wordt veel gebruikt in de cosmetische industrie. Het is een synthetisch ingrediënt dat een derivaat is van stearinezuur, een vet dat veel voorkomt in planten en dieren. Het is een emulgator, een stof die het mengen vergemakkelijkt van twee of meer ingrediënten die normaal niet goed mengen, zoals water en olie.

Deze emulgator is vooral te vinden in cosmetische en reinigende producten. Steareth-2 wordt vaak gebruikt in shampoos, douchegels, zepen, lichaamscrèmes of huidlotions. Het zit ook in sommige deodorants en ontharingsmiddelen met was. Dankzij de stabiliserende functie zorgt het ervoor dat het eindproduct de juiste consistentie en eigenschappen heeft. Het wordt echter ook in grotere mate gebruikt in cosmetische producten vanwege zijn verzachtende eigenschappen, die de huid verbeteren na het aanbrengen van het cosmetische product.

Je zult deze stof niet vinden in onze producten. Probeer de natuurlijke, chemicaliënvrije producten in ons assortiment.

Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia Eau de Toilette unisex
Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia Eau de Toilette unisex
Productgegevens
Poeder haarverf 100g Blond
Poeder haarverf 100g Blond
Productgegevens
The One Intense eau de parfum voor dames
The One Intense eau de parfum voor dames
Productgegevens
Universele zwarte zeep BIO - pasta (1 kg)
Universele zwarte zeep BIO - pasta (1 kg)
Productgegevens
Intieme gel BIO (200 ml) - handhaaft natuurlijke pH 4.5
Intieme gel BIO (200 ml) - handhaaft natuurlijke pH 4.5
Productgegevens
Categorie Zoeken Winkelwagen