facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Gezond zijn

Als vrouw zetten we onszelf vaak op een laag pitje. Zorgen voor het huishouden, de kinderen, naar het werk gaan en zorgen voor andere familieleden zijn allemaal belangrijker voor ons dan ons persoonlijke welzijn. Maar voor dat alles heb je kracht, gezondheid en een evenwichtige geest nodig. Als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je zo'n toewijding niet lang volhouden.

Zorg eerst voor jezelf, alleen dan kun je voor anderen zorgen.

  1. Vermijd het wellnesstekort

Dingen als bubbelbaden met oliën en epsomzout, gezichtsmaskers of dure gezichtsbehandelingen bij de schoonheidsspecialist vallen onder de categorie zelfzorg. Maar het omvat veel meer dan deze traktaties, waar we ons zelden en vaak met schuldgevoel aan overgeven.

Het gaat over het verzorgen van onze fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Het is geen luxe, maar een noodzaak. Een tekort aan welzijn kan zich manifesteren in de vorm van inzinkingen, spanningen, angsten en uitbarstingen die, als er niets aan wordt gedaan, kunnen leiden tot langdurige depressie of ziekte.

Door de constante hormonale veranderingen en de noodzaak om te multitasken worden vrouwen voortdurend uitgedaagd, dus het is belangrijk om zelfzorg serieus te nemen.

Andere manieren om je gezondheidstekort te verbeteren:

. - naar buiten gaan

  • glimlach
  • doe iets wat je echt leuk vindt
  • voor jezelf opkomen
  • doe een dutje
  1. Maak je innerlijke kracht vrij door ademwerk

. De bewuste verbonden ademhaling is meestal een intensieve sessie van een uur onder leiding van een therapeut en begeleid door muziek. In zo'n sessie krijg je toegang tot diepe innerlijke blokkades en kun je ze loslaten. Je kunt inzichten in je leven krijgen waar je eerder misschien geen toegang toe had. Het energetische effect duurt dan veel langer dan alleen de duur van de sessie.

Ademwerk kan je innerlijke kracht vrijmaken op een manier die je niet zou verwachten. Het is intens en zacht tegelijk, en het is zeker bevrijdend.

  1. Geef jezelf elke dag 30 minuten beweging

. Een regelmatige training van een half uur kan helpen om alle metabolische markers onder controle te houden. Lichaamsbeweging die zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren brengt en tegelijkertijd het cardiovasculaire systeem efficiënter laat werken, geeft je lichaam de boost die het nodig heeft om effectief te blijven werken.

Met regelmatige lichaamsbeweging kun je gemakkelijk voorkomen dat je een leven lang pillen moet slikken als je abnormale hormoonspiegels ontwikkelt. Lichaamsbeweging helpt niet alleen bij het verliezen van een paar kilo's, maar leidt ook tot een verhoogd zuurstofgehalte in de hersenen, een beter geheugen en concentratie en een verminderd risico op depressie.

Als cognitieve stimulator bevordert het creativiteit op een goedkope en gezonde manier.

  1. Leer de vijf-minuten-meditatie

Terwijl je de grootste voordelen van meditatie krijgt door veelvuldige herhaling, kan slechts vijf minuten meditatie al een snelle stressvermindering opleveren.

Hoe vaker je mediteert, hoe sterker je hersenen worden. Na verloop van tijd zul je merken dat je steeds meer geniet van meditatie en zul je zelfs de tijd die je aan meditatie besteedt, verhogen. Je mentale uithoudingsvermogen wordt sterker en je zult merken dat je je beter kunt concentreren gedurende de dag.

Diegenen die graag bewegen geven misschien de voorkeur aan loopmeditatie.

  1. Vrouwelijke relaties opbouwen

Er is niets bevrijdender dan contact met je vriendinnen, zussen of andere goede vriendinnen. Ze geven je advies, bieden een luisterend oor en geven je zelfvertrouwen een boost. Het ontwikkelen van sterke en gezonde vrouwelijke vriendschappen is iets waar alle vrouwen van kunnen profiteren.

Vrouwen hebben een breder repertoire aan gedragingen dan alleen vechten of vluchten. Het hormoon oxytocine komt bij vrouwen vrij als onderdeel van de stressrespons. Het dempt de vecht-of-vluchtreactie en moedigt haar aan om zich te concentreren op haar kinderen en in plaats daarvan andere vrouwen te ontmoeten.

Wanneer een vrouw zich bezighoudt met deze verzorging of verbinding, geeft haar lichaam meer oxytocine af, wat stress verder tegengaat en een kalmerend effect heeft. Bij mannen treedt deze reactie niet op.

Sdílet:
Categorie
Top