facebook
Bestellingen geplaatst voor 12:00 worden onmiddellijk verzonden | Gratis verzending boven 80 EUR

Hoe om te gaan met constant verlangen naar zoetigheid

Heb je elke dag honger? Kun je je zoetekauwen niet bedwingen en eindig je altijd met een caloriebom van een dessert vol vet en eenvoudige suikers? In het artikel van vandaag vertellen we je hoe je een einde kunt maken aan je trek in zoetigheid en je dieet en gezonde voeding niet in de war kunt sturen.

Vervang suiker door gezonde alternatieven

Suiker is niet de enige zoete trek.

Bij het bakken en maken van zoete desserts kun je een ander alternatief kiezen om je dessert zoeter te maken. We hebben een lijst met voedingsmiddelen en smaakstoffen toegevoegd die suiker kunnen vervangen en je dessert zoeter kunnen maken.

  • eiwit

  • kunstmatige zoetstoffen - druppels en andere

  • stevia

  • Kijk uit voor honing

    Honing lijkt een gezond alternatief.

Honing bevat inderdaad meer voedingsstoffen dan gewone suiker. Helaas bevat het echter bijna net zoveel calorieën en enkelvoudige suikers als gewone suiker. Mensen denken vaak dat als ze iets zoeten met honing, ze de strijd tegen extra kilo's hebben gewonnen en wonderen zullen gebeuren.

Dit is helaas niet het geval. Het is het calorietekort dat een rol speelt bij gewichtsverlies, niet of je een voedzamere zoetstof gebruikt.

Lekker niet snoepen

ontzeg jezelf geen snoepjes.

Als je zoete toetjes helemaal schrapt, neem je er op een dag toch een, en dan ga je terug naar de vicieuze cirkel.

We raden je aan om gezonde alternatieven voor toetjes te proberen met proteïnepoeder of kunstmatige zoetstoffen. De smaak zal je bevallen en toch kunnen zulke toetjes gezond zijn en vol voedingsstoffen zitten.

Sdílet:
Categorie
Top